Попитах Христо Грозев за причините, довели до подадения от него, както

...
Попитах Христо Грозев за причините, довели до подадения от него, както
Коментари Харесай

Христо Грозев отрече да е подавал сигнал срещу българите, задържани във Великобритания

" Попитах Христо Грозев за аргументите, довели до подадения от него, както се твърди в медиите, сигнал против тримата и той беше безапелационен, че сигнал не е подавал и не знае, за какво и от кого името му е забъркано в информацията за хипотетичния сигнал ", написа Генов.

Според него Грозев е декларирал: " Няма нищо правилно в това, не знам кой и за какво го е измислил ". 

Пред " Свободна Европа "  журналистът от  " Bellingcat "  казва още, че никой от прокуратурата не се е свързвал с него, с цел да го предизвести, че се води сходно следствие.

" Това е работа на прокуратурата, те не са се свързвали с мен. Аз даже не знам, че има следствие по мой сигнал. Възможно е да се самосезирали от изявленията или от изявлението в Народното събрание. Сигнал като подобен не съм подавал ", допълва Христо Грозев.



Информацията за сигнала бе оповестена през вчерашния ден от bTV, като малкия екран не уточни източници.

Вчера Би Би Си заяви, че трима български жители са арестувани във Англия през февруари по съмнения за шпионаж в интерес на Русия, като разгласява техни фотоси и разгласи имената им. Новината гръмна повече от половин година след ареста им от английските служби. Разследването на английските управляващи е почнало още през лятото на предходната година, а през февруари тази година са задържани общо 5 души, само че беше оповестена самоличността единствено на тримата българи. Става въпрос за Орлин Русев, Бисер Джамбазов и Катрин Иванова. Заедно с тях са задържани и 2 дами, надлежно на 32 и на 29 години, които по-късно са били освободени.

На арестуваните българи са им повдигнати обвинявания за владеене на 19 подправени документа. Те са имали подправени персонални документи - паспорти, персонални карти и други документи за Англия, България, Франция, Италия, Испания, Хърватия, Словения, Гърция и Чехия. Живели са от години във Англия, сменяли са работни места и са обитавали на разнообразни адреси.

От публично известие на българската прокуратура пък стана ясно, че и държавното обвиняване, дружно с ДАНС, работи по случая още от март тази година само че детайлности не могат да бъдат изнесени поради класифицираната информация. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР